top of page

Hallo, mijn naam is Henriette Dekker en ik ben één van de twee pianisten van Cantabile.

Na een keer te hebben ingevallen werd ik gevraagd om vanaf begin 2013 voor vast bij Cantabile te komen spelen.

Ik had hier wel zin in maar dan samen met een andere pianist, want ik wilde mij niet vastleggen voor alle vrijdagavonden van het jaar.

 

Als zesjarig meisje mocht ik kiezen welk instrument ik wilde leren bespelen. Mijn keuze viel op de piano, waar mijn vader niet blij mee was, want nu moest er ook een piano worden aangeschaft en eigenlijk was er geen ruimte voor een piano in ons niet al te grote huis. Een muziekschool bestond hier toen nog niet en zodoende kwam de toen nog welbekende 'meneer' Moser aan huis lesgeven. Hij gaf les in meerdere instrumenten en leidde in Dorpshuis Andijk zelfs een heus orkest.

Na de middelbare school volgde ik de opleiding hoofdvak Piano aan het Conservatorium Alkmaar en daarna de opleiding Schoolmuziek.

 

In het verleden ben ik betrokken geweest als pianiste/repetitor bij verschillende koren in de regio waaronder het pop- en musicalkoor Broadway.

Hier heb ik Alex leren kennen die toen nog zelf als koorlid bij dit koor zong. Ook gaf ik "Muziek voor groep 2/3" bij Muziekschool Oostelijk West Friesland.

Momenteel ben ik werkzaam bij Muziekschool Stede Broec als pianodocente en geef ik prive muzieklessen.

Af en toe verleen ik mijn medewerking aan koorprojecten zoals onlangs "Kerst op het plein" in Enkhuizen (dec. 2015) en kortlopende cursussen koorzingen.

Bij Cantabile geniet ik van de mooie arrangementen en het eigentijdse repertoire van ons koor. Samen met Alex, Dick en Adriaan hoop ik voorlopig nog veel plezier aan het begeleiden te beleven.

© 2023 by Revolver. Proudly created with Wix.com

bottom of page